3 väljer Cisco för ökad bandbredd

Cisco meddelar idag att de samarbetar med 3 för att leverera avancerade mobila bredbandstjänster och applikationer till 3s användare. Efterfrågan på datatjänster ökar explosionsartat och när 3 nu uppgraderar sitt nät för att öka bandbredden och förbättra tillgängligheten har de valt Cisco som leverantör.

– Att uppgradera vårt nätverk för att möta den enorma efterfrågan på datatjänster är avgörande för vår framgång. Vi behöver ett pålitligt nät som tillgodoser kundernas behov och gör det möjligt för oss att snabbt leverera nya tjänster. Ciscos plattform ger bästa möjliga prestanda, hjälper oss att minska komplexiteten i näten och kommer att vara vår plattform för fortsatt utbyggnad, säger Jörgen Askeroth, teknikdirektör på 3.

3 lanserade mobilt bredband 2003 och har idag över en miljon kunder. De levererar mobilt Internet med hastigheter upp till 7,2 megabit per sekund och är i många fall ett fullgott alternativ till fast uppkoppling. 3 levererar också multimedia-innehåll med hög kvalitet i hastigheter som är mycket snabbare än i traditionella mobilnät.

– Användarna kräver ett snabbt och pålitligt nät oavsett var de befinner sig, vilken utrustning de använder eller vilken information de vill komma åt. Ciscos teknik hjälper 3 att möta framtida kapacitetsbehov och ta en större andel av den växande marknaden för mobila tjänster nu när kunderna ställer lika höga krav på mobilt som på fast bredband, säger Magnus Bringman, teknikchef för operatörer på Cisco.

IP-nätet levereras i samarbete med Atea som är certifierad Cisco Gold Partner. Leveransen består av en Cisco Enhanced Gateway GPRS Support nod som är en applikation till Cisco 7600-serien utrustad med service och applikationsmodulen ”SAMI”. Det ger en robust data gateway-lösning med hög prestanda.

– Att tillgodose kraven från några av världens mest avancerade mobila användare är en utmaning. Genom att kombinera vår specialistkunskap med Ciscos avancerade lösningar har vi förenklat nätverkshanteringen och implementerat en arkitektur som underlättar för framtida utbyggnad, säger Björn-Erik Karlsson, Vice VD och Regionchef Atea Sverige AB.

3 använder också routrar i Cisco 7600-serien för att leverera 10 gigabit per sekund i hela sitt stamnät. Nätet innehåller också Cisco SCE 8000 Series Service Control Engine som används för klassificering, kontroll och styrning av IP-trafik.


För ytterligare information, vänligen kontakta

Åsa Thoft
PR-ansvarig, Cisco
Tel: 08 - 685 91 87
Email: aserikss@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 66 000 anställda och omsatte 39,5 miljarder dollar under räkenskapsåret 2008. För mer information besök: http://www.cisco.se