Cisco presenterar resultatet för första kvartalet

För Ciscos första fiskala kvartal som slutade den 25 oktober 2008 redovisade företaget en försäljning som uppgick till 10,3 miljarder dollar, en ökning med 8 procent jämfört med samma kvartal förra året. Vinsten för kvartalet uppgick till 2,2 miljarder dollar.

– Internet är den självklara plattformen för företags och privatpersoners kommunikation, samarbete och affärer. Internettrafiken ökar kraftigt till stor del drivet av den ökande användningen av videotjänster över nätet, såsom mobil videotrafik, konsumentvideo och videokonferenser som TelePresence. Cisco Unified Communications-lösningar fortsätter att växa stort. Företag och organisationer ser besparingar i både tid, pengar och miljö genom att samla kommunikationen på en och samma plattform, säger Niklas Andersson, vd på Cisco i Sverige.

Försäljning första kvartalet: 10,3 miljarder dollar, jämfört med 9,6 miljarder dollar samma kvartal föregående år. En ökning med 8,1 procent. Vinst första kvartalet: 2,2 miljarder dollar samma som motsvarande kvartal föregående år. Utslaget per aktie uppgick vinsten till 0,37 dollar, en ökning med 5,7 procent jämfört med samma period förra året.


För ytterligare information, vänligen kontakta

Åsa Eriksson
PR-ansvarig, Cisco Sverige
Tel: 076 - 100 5587
Email: aserikss@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har ca 62 000 anställda och omsatte 34,9 miljarder dollar.