Niklas Andersson ny vd för Cisco Sverige

Idag meddelas att Niklas Andersson tillträder som ny vd för Cisco Sverige. Han kommer att leda Ciscos verksamhet och affärer i Sverige från och med den 1 november 2008. Niklas Anderson kommer närmast från Oracle där han har varit vd.

Niklas Andersson har en lång och gedigen bakgrund inom IT-världen. Han har tidigare arbetat på Oracle i 12 år som vd och försäljningschef. Han har även en bakgrund från Apple där han bland annat har jobbat på forsknings- och utvecklingscentret i USA.

– Niklas Andersson har en otroligt god kunskap om kunderna och marknaden. Han är resultatorienterad, professionell och strukturerad, och samtidigt känd för sin motiverande ledarstil. Niklas har bra erfarenhet både av svenskt och internationellt ledarskap och har visat att han kan omsätta strategier till verklighet, så jag är övertygad om att han är rätt person att leda Ciscos svenska verksamhet, säger Niels Furu, nordisk chef för Cisco.

– Cisco är världens ledande internetföretag där kommunikationen mellan människor står i fokus. Jag ser fram emot att stärka Ciscos ledarställning i Sverige och hjälpa kunderna att se möjligheterna med det mänskliga nätverket, samtidigt som vi driver utvecklingen av framtidens internet, säger Niklas Andersson.

Niklas kommer att arbeta kvar på Oracle till dess att han tillträder som vd på Cisco.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Andersson
Marknadschef, Cisco Sverige
Tel: 070-605 90 04
Email: magnus.andersson@cisco.com

Niklas Andersson
Tel: 070-603 33 06

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 66 000 anställda och omsatte 39,5 miljarder dollar under räkenskapsåret 2008. För mer information besök: http://www.cisco.se