Cisco Virtual Office tar med kontoret hem

När allt fler kontorsarbetare jobbar hemma behöver de ett säkert och enkelt sätt att koppla upp sig på. Cisco Virtual Office är en helhetslösning som gör att hemarbetare kan komma åt sina filer, IP-telefoni och andra resurser som de normalt bara har tillgång till på kontoret.

Cisco presenterar en lösning för företag med anställda som ofta arbetar hemma eller på annan plats och som behöver komma åt interna resurser på nätverket och företagets IP-telefoni.

– Cisco Virtual Office handlar i grunden om att ha samma säkra tillgång till företagets IT-resurser var du än befinner dig: vid skrivbordet på jobbet, hemma i arbetsrummet eller på hotellrummet. För användaren kan det inte bli enklare med en router som hämtar alla inställningar själv för data, video och telefoni och som även separerar trafiken i hemmet så att bara företagsdatorn kommer åt företagsnätet. Lika enkelt är det för IT-avdelningen som skickar router och telefon okonfigurerade till användaren, säger Henrik Bergqvist, teknisk direktör på Cisco.

Lösningen kan till exempel bestå av:

* Cisco 881w Series Internet Services Router (ISR) och IP-telefonen Cisco 7970G. När routern kopplas upp mot internet, hämtar den automatiskt ner rätt konfiguration från företagets system. På det viset slipper både användaren och IT-avdelningen besväret med att konfigurera enheten.

* På serversidan används routern Cisco 7200 Series som en plattform för all krypterad nätverkstrafik mellan användarna på hemmakontoret och företaget. Genom att använda Cisco Dynamic Multipoint VPN säkras data mellan två punkter utan att gå via huvudkontoret, vilket innebär förbättrad nätverksprestanda och leverans av data. Det finns också stöd för SSL och L2TP over IPsec VPN vilket innebär att infrastrukturen kan användas som en punkt för flera sorters enheter som bärbara datorer eller handdatorer.

* Cisco Configuration Engine för att kunna distribuera upp till 10 000 konfigurationsfiler för Cisco 881w-routrar, Cisco Security Manager för administration av säkerhetsregler och Cisco Secure Access Control Server som ser till att allting följer regler och myndighetskrav.

* Tjänster från Cisco och godkända partner för planering, design och driftsättning av Cisco Virtual Office. Tjänsterna hjälper till att minska kundens kostnader.

Mer information om Cisco Virtual Office:

» http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns855/networking_solutions_package.html

För ytterligare information, vänligen kontakta

Henrik Bergqvist
Teknisk direktör, Cisco Sverige
Tel: 08 -685 9040
Email: hbergqvi@cisco.com

Åsa Eriksson
PR-ansvarig, Cisco Sverige
Tel: 076 - 100 5587
Email: aserikss@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 66 000 anställda och omsatte 39,5 miljarder dollar under räkenskapsåret 2008. För mer information besök: http://www.cisco.se