Cisco förstärker produktportföljen genom en integration med Linksys

Cisco meddelar idag att de integrerar Linksys Small-Business Channel Partner Program till Cisco Channel Partner Program, därmed samordnas Linksys företagsprodukter med Ciscos småföretagarportofolio (SMB portfolio) och förser Ciscos partners med en bredare produktportfölj. Tidigare i somras etablerade Cisco dessutom en småföretagarkommitté (Small Business Council) som ska stötta företagets strategi på småföretagarmarknaden globalt sett.

– Den här förändringen är mycket positiv för inte bara Cisco, utan även för våra kunder och partners. Genom att integrera Linksys och Cisco får vi nu bådas expertis och styrkor och kommer därigenom att kunna erbjuda småföretagen en av de bredaste produktportföljerna i branschen. Detta är också ett mycket viktigt steg i Ciscos strategi för ett ökat fokus och satsning på småföretagsmarknaden, säger Nina Gullerud, nordisk säljchef för SMB på Cisco.

Småföretagarkommittén skapades också för att Ciscos småföretagarkunder och partners ska ha tillgång till den absolut senaste teknologin inom kommunikationsindustrin.


I kommittén sitter tre Cisco-veteraner:

Sue Bostrom, chief marketing officer och executive vice president, Keith Goodwin, senior vice president of Worldwide Channels och Ian Pennell, senior vice president of the Small Business Technology Group.


The Linksys Partner Connection Transition

Mer än 20 000 av Linksys globala channel partners kommer att få en möjlighet att bli en del av Cisco Channel Partner Program. För att säkerställa ett kontinuerligt tillträde till alla tillgångar och verktyg kommer medlemmarna inom Linksys Partner Connection (LPC) att ha den 16 september 2008 på sig att registrera sig som Channel Partner. Medlemskapet medför, men är inte begränsat till, tillgång till demoversioner, finansiellinformation, säljsupport, tips via SMB website på Cisco.com, tillgång till marknadsföringsverktyg t ex. Cisco Campaign Builder och Cisco Partner Central.

Expansionen (SMB channel partner program) påverkar inte Linksys kunder då Linksys kommer fortsätta som en division inom Cisco med fokus på konsumentrelaterade lösningar inom detaljhandeln och online.


För ytterligare information, vänligen kontakta

Åsa Eriksson
PR-ansvarig, Cisco
Tel: 076 - 100 5587
Email: aserikss@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har ca 63 000 anställda och omsatte 39,5 miljarder dollar under räkenskapsåret 2008.