Cisco hjälper kunder att konsolidera datacenter med virtualisering

Cisco presenterar nya produkter och lösningar som ska hjälpa företag att använda sina datacenter mer effektivt, både operativt och energimässigt. Genom ett ökat stöd för virtualisering kan kunderna spara kostnader dels på minskad administration och dels på en lägre energiförbrukning.

På förra årets Cisco Live!-event i Orlando, Florida presenterades Cisco Data Center 3.0-initiativet och nu presenteras uppdateringar i form av nya produkter och lösningar.

– Data Center 3.0 går ut på att hjälpa kunderna att konsolidera, virtualisera och automatisera sin IT-miljö. Förutom rent operationella fördelar som att vi kan hjälpa till med hela lösningar och inte bara delar av den, finns det även miljömässiga fördelar. En IT-infrastruktur som innehåller många virtualiseradesystem har en lägre energiförbrukning eftersom de inte kräver en separat hårdvara, säger Greger Jerlehagen, datacenteransvarig på Cisco.

Bland nyheterna som presenteras nu finns:

• Mjukvaran Cisco Wide Application Services (WAAS) 4.1 erbjuder möjlighet att virtualisera applikationer, har bättre prestanda på driftade applikationer och leverans av video till mindre lokalkontor. WAAS 4.1 ger bl a möjligheten att köra Windows Server 2008 på lokalkontor utan någon fysisk server.

• Version 3.1 av Cisco Application Control Engine (ACE) till applikationsswitchen ACE 4710. Har stöd för 4 gbit/s i överföringshastighet (2 gbit/s komprimerat) samt är klar för multimedia på virtualiserade plattformar.

• Mjukvaran Cisco VFrame Data Center 1.2 erbjuder en helhetslösning för automatisk tilldelning av resurser som processorkraft, lagring och nätverk. Är nu integrerad med Cisco ACE och VMware ESX.

• Nya tjänster och verktyg för att kunna ge bättre support till kunder med datacenter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Greger Jerlehagen
Datacenteransvarig, Cisco
Tel: 070-605 92 13
E-post: gjerleha@cisco.com

Åsa Eriksson
PR-ansvarig
Tel: 076-100 5587
Email: aserikss@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har ca 63 000 anställda och omsatte 34,9 miljarder dollar under räkenskapsåret 2007.
För mer information besök: http://www.cisco.se