Cisco bygger trådlöst höghastighetsnät i Lund

Tillsammans med Labs2 levererar Cisco en unik trådlös infrastruktur till Lund som gör det möjligt för privatpersoner, offentlig förvaltning och företag att trådlöst använda riktigt bandbreddskrävande tjänster i sitt nät, så som video och IP-tv.

Det fasta bredbandsnätet i Lunds kommun kompletteras nu med nästa generations trådlöst nät som använder tekniken 802.11n som har en teoretisk maxprestanda på 540 Mbit/s. Tillsammans med uppdragsgivaren ViaEuropa kommer Lunds Kommunala Fastigheter i ett första skede att kunna erbjuda det trådlösa nätet på ett antal utvalda platser i Lunds stadskärna. Ambitionen är att inom ett år täcka alla viktiga platser i innerstaden.

– Det nya trådlösa nätet verkar vara mycket intressant. Det ska bli spännande att se vad den nya tekniken kan erbjuda, säger Peter Mellvé, verkställande direktör på LKF.

– Det som byggs i Lund just nu är unikt i hela Europa. Hastigheten i det trådlösa nätet är exceptionellt likväl som tillgängligheten, säger Jonas Phragmén på Cisco Sverige.

Labs2 kommer via affärsstödsystemet BRIKKS, och en integration med utvalda Cisco-produkter att erbjuda ViaEuropas existerande kunder att fritt välja tjänsteleverantörer, över både det fasta och trådlösa nätet.

– För att skapa det riktiga värdet i fast och trådlöst bredband behöver många aktörer kunna samverka på ett effektivt och säkert sätt. Den utmaningen är vad Labs2 har utvecklat affärsstödsystemet för att hantera. Det vi skapar tillsammans med våra partner i Lund är den inneboende potentialen i äkta bredband. Äntligen kan användarna få tillgång till bredband på riktigt, säger Jonas Birgersson, styrelseordförande i Labs2.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Åsa Eriksson
PR-ansvarig, Cisco
Tel: 08 - 685 91 87
Email: aserikss@cisco.com

Jonas Phragmén
Sales business development manager
Tel: 08- 685 9127
E-post: jpragmen@cisco.com

Jonas Birgersson
styrelseordförande i Labs2
Tel: 070- 515 27 62
Email: jonas.birgersson@labs.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har ca 62 000 anställda och omsatte 34,9 miljarder dollar.