Ciscos videokonferens expanderar

Efter ett år på marknaden är det dags för den första stora uppgraderingen av Ciscos videokonferenssystem TelePresence.

Ciscos system för virtuella möten, TelePresence, är ett videokonferenssystem med extremt höga ambitioner. Med hjälp av specialdesignad inredning, ljussättning och mycket stora skärmar skapas en mötesplats där alla deltagare sitter på sin plats längs bordet i naturlig storlek, oavsett var i världen de råkar befinna sig. Efter ett succéartat första år på marknaden är det nu dags för den första stora uppgraderingen.

Hittills har Ciscos TelePresence enbart fungerat inom ett företags nätverk, där dedikerad bandbredd och infrastruktur kunnat garanteras. Nu öppnar Cisco för TelePresence-möten

dels mellan olika nätverk. Parter som har TelePresence kan i och med uppgraderingen konferera över företagsgränserna, oberoende av vilket nätverk de befinner sig på.

dels har man också arbetat fram en standard* som gör det möjligt för Ciscos TelePresence-kunder att obehindrat skapa virtuella möten med parter som har videokonferensutrustning från andra leverantörer.

För kunder som har eller överväger att investera i en Cisco TelePresence-lösning blir alltså de tänkbara parterna att konferera med i ett slag tusentals gånger fler.

» Virtuella möten sparar miljö, tid och pengar. Det är inte förrän man upplever ett modernt system som TelePresence som man inser hur oerhört långt tekniken har kommit de senaste åren, och att många affärsresor faktiskt kan ersättas av teknik, säger Henrik Bergqvist, teknisk direktör på Cisco Sverige.

Ciscos TelePresence har sedan lanseringen i december 2006 installerats i mer än 200 städer runt om i världen. Bland nöjda kunder i Sverige märks bland andra TeliaSonera.

* Möten mellan parter med videokonferenssystem från olika leverantörer bygger på stöd för standarder CIF, H.323 och G.711, som idag stöds av i princip alla system på marknaden.

Länkar till mer information

» Mer information om Cisco TelePresence hittar du här.
» Bild på Cisco TelePresence.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Henrik Bergqvist, teknisk direktör
Cisco Systems Sverige
Tel: 070 – 544 96 22
e-post: hbergqvi@cisco.com

Åsa Eriksson, PR-ansvarig
Cisco Systems Sverige
Tel 08 685 9187
Mobil 076 100 5587
E-post: aserikss@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 62 000 anställda och omsatte 34,9 miljarder dollar under räkenskapsåret 2007. För mer information besök: http://www.cisco.se