Förbättrade affärsmöjligheter med Ciscos lösningar för mobilitet

Cisco presenterar nya lösningar för mobilitet som gör att företag och organisationer bättre kan ta tillvara på nya affärsmöjligheter och höja effektiviteten. Lösningarna hjälper verksamheter att bygga nya förbindelser mellan människor, fysiska platser och enheter.


– Allt fler arbetar mobilt men det är inte alltid som den fulla potentialen utnyttjas i de lösningar som finns. Cisco kan med sina partnerföretag hjälpa kunder att dra nytta av nya affärsmöjligheter när det gäller mobilitet. Vi skapar nu helt nya sätt att samarbeta och kommunicera, på alla typer av nätverk, säger Sverker Hannervall, VD på Cisco i Sverige.

Ett av de partnerföretag som Cisco samarbetar med är Nokia där företagen samarbetar kring telefonilösningar som gör att organisationer kan använda mobilitet i sin fulla potential. Bland annat används Nokias dual-mode-telefoner som har stöd både för mobiltelefoni och IP-telefoni.

Bland de nya lösningar som Cisco presenterar finns Cisco Location Solution som inkluderar Cisco Unified Wireless Network och applikationer från partners. Lösningen gör det möjligt att hålla koll på tillgångar och övervaka status på dessa. Till exempel kan tekniken användas på sjukhus där medicinsk utrustning kan märkas med en WLAN-enhet som gör att Cisco Location Solution kan övervaka exempelvis temperatur, batterinivå, fuktighet, var utrustningen befinner sig, om den förflyttar sig etc. Redan nu använder sig ett sjukhus i Gent, Belgien, av tekniken.

För detaljhandeln lanseras Cisco In-Store Mobility Solutions som hjälper anställda att snabbt komma åt information och kommunicera med andra med hjälp av exempelvis en Cisco Unified Wireless IP 7921G-telefon. Cisco In-Store Personal Shopper kombinerar Cisco Unified Wireless Network med MediaCart som gör att kunderna får en mobil enhet med en integrerad videoskärm, allt för att höja shoppingupplevelsen för kunderna.

Cisco presenterar också en lösning för olje- och gasindustrin, Cisco First Mile Wireless, som låter anställda på olje- och gasriggar att trådlöst komma åt relevant företagsdata via mobila enheter samt tjänster som IP-telefoni.

Länk till mer information och bildmaterial:

http://newsroom.cisco.com/dlls/index.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_052207b.html
www.cisco.com/go/mobility

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sverker Hannervall, VD
Cisco Sverige
Tel: 08-685 90 06
e-post: shannerv@cisco.com

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Sverige
Tel: 08-685 90 82
e-post: dimalm@cisco.com