Cisco presenterar skräddarsydd kommunikationsplattform för små och medelstora företag

För att hjälpa små och medelstora kunder att maximera effektivitet och förbättra möjligheten till samarbete mellan kollegor och kunder, presenteras lösningen Cisco Smart Business Communications System. Cisco presenterar också tillhörande tjänster samt en ny certifiering för partner som fokuserar på små och medelstora företag.


På Cisco Partner Summit 2007 i Las Vegas introducerar Cisco en rad nyheter som förstärker företagets närvaro på den så kallade SMB-marknaden, marknaden för små och medelstora företag.

– Satsningen på små och medelstora företag är strategiskt mycket viktig och gör oss till den helhetsleverantör som våra kunder efterfrågar. Vi kan nu hjälpa även små företag att implementera en kommunikationsplattform med enkel och effektiv installation och support samt fördelaktig finansiering, anpassad efter organisationens behov, säger Henrik Bergqvist, teknisk direktör på Cisco i Sverige.

Central i den nya satsningen är den kompletta lösningen Smart Business Communications System som innehåller hårdvara, applikationer för enad kommunikation och administrationsverktyg. Lösningen innehåller:

* Cisco Unified Communications 500 Series, Ciscos plattform för enad kommunikation där hela företagets kommunikation samlas i ett enda system. Bygger på Cisco Unified Communications Manager Express och Cisco Unity Express. Har stöd för Ciscos IP-telefoner, även mjukvarutelefonen Cisco IP Communicator.

* Cisco Catalyst Express 520, switch med stöd för Power over Ethernet optimerad för säker tillgång till information och applikationer för samarbete.

* Cisco Mobility Express Solution med Cisco 521 Wireless Express Access Point och Cisco 526 Wireless Express Mobility Controller som gör att företaget kan komma åt tjänsterna i Smart Business Communications System via trådlöst nätverk.

* Cisco Configuration Assistant. Ett systemadministrationsverktyg för att på ett enkelt sätt konfigurera telefoni, meddelandehantering, switchfunktioner, trådlöst nätverk och säkerhet genom ett lättanvänt grafiskt gränssnitt.

* Cisco Monitor Director, ett verktyg för Ciscos partners som fjärrövervakar kundernas installationer och gör det möjligt att söka efter fel och prestandaproblem utan att fysiskt behöva vara på plats.

Cisco Smart Business Communications System integrerar med existerande applikationer som kunderna har, till exempel kalender, e-post, CRM-system och affärssystem.

I samband med detta lanserar Cisco också en tillhörande tjänst, Cisco Smart Care Service. Tjänsten är anpassad för små och medelstora företag och förenklar nätverksunderhåll genom att vara proaktiv, ge möjlighet till fjärrhjälp av mjukvaruproblem och teknisk support.

Det tredje benet i lanseringen är den nya certifieringen SMB Specialization, en möjlighet för partners att utbilda sig för att kunna leverera integrerade nätverkslösningar för små och medelstora företag.Det tredje benet i lanseringen är den nya certifieringen SMB Specialization, en möjlighet för partners att utbilda sig för att kunna leverera integrerade nätverkslösningar för små och medelstora företag.

Länk till mer information och bilder:

http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_040307.html?CMP=ILC-001

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Bergqvist, teknisk direktör
Cisco Sverige
Tel: 070-544 96 22
e-post: hbergqvi@cisco.com

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Systems Sverige
Tel: 08-685 90 82
e-post: dimalm@cisco.com