Cisco förstärker TelePresence med möjlighet att koppla ihop möten

På CeBIT 2007 presenterade Cisco nyheter i Cisco TelePresence Meeting Solution som gör att upp till 36 olika möten kan kopplas ihop och att det blir enklare och säkrare att koppla ihop sig med externa parter som kunder och partnerföretag. Samtidigt meddelar företagshotellskedjan Regus att de kommer börja använda sig av Cisco TelePresence i 50 av sina företagshotell världen över.


Ciscos lösning för virtuella möten, Cisco TelePresence, uppdateras nu med nya funktioner. Nyheterna visades på IT-mässan CeBIT 2007 i Hannover i Tyskland.

– De förbättringar vi har gjort gör att vår lösning växer från att vara en möteslösning för 2 kontor till att få närmast oändliga möjligheter, då upp till 36 olika TelePresence-sajter kan mötas samtidigt med full HD kvalité, säger Henrik Bergqvist, teknisk direktör på Cisco.

Nyheterna i Cisco TelePresence Meeting Solution omfattar bland annat:

* TelePresence Multipoint, ger möjlighet att koppla samman ett flertal TelePresence-sajter till ett enda virtuellt möte. Upp till 36 olika fysiska platser kan kopplas ihop.

* Cisco Secure Business to Business TelePresence, möjlighet att på ett säkert och enkelt sätt koppla samman TelePresence-möten på olika nätverk, det vill säga möten som sker mellan olika företag. Till exempel blir det möjligt att hålla möten med kunder eller partnerföretag över en säker förbindelse.

* Auto-Collaborate, Ibland vill man visa nya produkter eller fysiska dokument på ett möte och den nya Auto-Collaborate-funktionen gör att fysiska objekt kan visas i full HD med en HD-kamera till alla virtuella mötesrum automatiskt.

* Cisco TelePresence Virtual Agent, en ny lösning som integrerar Cisco TelePresence System 1000 med Cisco Unified Contact Center, vilket gör det möjligt för en säljare eller specialist att ha direktkontakt med kunder, som till exempel befinner sig inne på ett bankkontor.

På CeBIT 2007 meddelade Cisco också att Regus kommer att installera TelePresence-lösningar i 50 av sina företagshotell världen över. Där kan företag ha virtuella möten med kollegor, kunder eller partner som finns på andra Regus-ägda företagshotell eller vid andra TelePresence-installationer världen över. TelePresence-lösningarna blir tillgängliga både för Regus egna hyresgäster och för andra som kan hyra in sig per timme. Lösningen gör att människor kan mötas via en videolänk i full HD-upplösning (1080p) med högkvalitativt ljud och kraftfulla samarbetsverktyg som är enkla att använda.

Länk till mer information
Pressmeddelande och bilder:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_031607c.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_031607b.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_031607.html

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Bergqvist, teknisk direktör
Cisco Systems Sverige
Tel: 070 – 544 96 22
e-post: hbergqvi@cisco.com

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Systems Sverige
Tel: 08-685 90 82
e-post: dimalm@cisco.com