Cisco förstärker mobiliteten i Unified Communications

Cisco presenterar nya produkter och applikationer för Cisco Unified Communications - företagets kommunikationsplattform för röst, data och videotrafik som hjälper verksamheter oavsett storlek att kommunicera mer effektivt. Huvudnyheten är en utökad integration med mobiltelefoni.


Cisco Unified Communications 6.0 gör att företag och organisationer kan använda sitt befintliga IP-nätverk mer effektivt och förbättrar möjligheterna till samarbete. Systemet samlar all kommunikation om det så är telefoni, video eller data i ett enda säkert system. Oavsett var den anställde befinner sig kan denne bli nådd och nå omvärlden via en IP-telefon, mobiltelefon eller dator.

– Cisco Unified Communications har sedan tidigare etablerat sig som en plattform för integration av organisationens kommunikation. Nu utökar vi möjligheterna för organisationer att bli mer produktiva och konkurrenskraftiga genom att ge stöd för mobiltelefoni vilket eliminerar behovet av att anställda har flera telefonnummer för mobil och fast anknytning. Istället kan de använda vilken enhet de vill för sin kommunikation och de kan bli nådda oavsett var de befinner sig genom ett enda telefonnummer, säger Mikael Jågas, Systemingenjör på Cisco i Sverige.

Tekniken bakom Cisco Unified Communications är byggd på öppna standarder vilket innebär att kunderna kan använda vilka enheter de vill. Tekniken integrerar med existerande verktyg vilket förenklar driftsättning, minimerar utbildningsbehovet och minskar kostnaderna.

Bland nyheterna i version 6.0:

* Cisco Unified Mobile Communicator. Mjukvara för IP-telefoner och mobila operativsystem där användaren kan se sina röstmeddelanden, ändra sin närvarostatus, skicka textmeddelanden och komma åt företagets telefonbok.

* Cisco Unified Mobility. Användare kan välja hur och när de vill svara på samtal och de som ringer behöver bara ringa ett enda nummer oavsett om användaren sitter vid sin dator, använder fast IP-telefon eller mobiltelefon. Det går också att koppla ett samtal från en Cisco IP-telefon till en mobiltelefon och tvärtom. Användaren får också en röstbrevlåda oavsett om denne har en IP-telefon eller mobiltelefon. Cisco Unified Mobility fungerar på alla mobiltelefoner och mobiltelefoninätverk.

* Cisco Unified Communications Manager Business Edition. En hel lösning anpassad för företag med mellan 100 och 500 anställda. Lösningen är enkel att installera och innehåller ett komplett paket med kommunikationsteknik för röst- och video.

* Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G. En ny trådlös IP-telefon från Cisco med stöd för 802.11 a/b/g. Som tillbehör finns bland annat dockningsstation med integrerad högtalartelefon.

* Cisco Unified MeetingPlace 6.0. Lösning för effektiva konferenser med integrerad web, tal och video.

Länk till mer information och bilder:

Pressmeddelande: http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_030507.html

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Jågas, Systemingenjör
Cisco Sverige
Tel: 08-685 90 39
e-post: mikael@cisco.com

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Sverige T
el: 08-685 90 82
e-post: dimalm@cisco.com