Cisco höjer ribban på säkerhetsnivån

Cisco uppdaterar flera av sina säkerhetsprodukter för att göra det enklare för organisationer att kontrollera säkerhetshot på ett mer koordinerat och flexibelt sätt. Samtidigt görs administrationen smidigare och skyddet av fjärranvändare förstärks.


De produkter som uppdateras är Cisco Intrusion Prevention System, (IPS), Cisco Security Agent (CSA), Cisco Security Mitigation Analysis and Response System (CS-MARS), Cisco Security Manager (CSM) och Ciscos Secure Sockets Layer virtual private network (SSL VPN). Tillsammans utgör de en del av Ciscos Self-Defending Network, ett ramverk som samlar säkerhetsprodukterna till en integrerad och anpassningsbar lösning för organisationer i alla storlekar.

– Organisationer och företag förändrar sättet att arbeta på. Trenden går mot fler fjärranvändare och mer täta samarbeten med partner och leverantörer. Det ställer nya krav på säkerhetssystem och det går inte längre att bara lita på ett enda system. Istället behövs en helhetslösning där det går att analysera och administrera ett flertal system som bevakar allt från nätverk till ändpunkter, säger Håkan Nohre, systemingenjör på Cisco.

Bland nyheterna:

* Förbättringar i den SSL VPN-mjukvara som finns i Ciscos Adaptive Security Appliance (ASA)-produkter sänker kostnader och gör användare mer mobila. Bland annat finns nu stöd för Windows Vista-klienter, Mac OS X, Linux och Windows Mobile 5.0.

* Cisco IPS 6.0, CSA 5.2, CS-MARS 4.3 och CSM 3.1 har nu en bättre integration med varandra. Ett exempel är att CSA 5.2 nu kan dela information med IPS och därmed stoppa säkerhetshot innan de kan göra skada.

* IPS 6.0 innehåller en ”dag noll”-funktion som innebär att virus och andra hot som inte blivit kända än kan stoppas. Detta är möjligt tack vare en förbättrad avsökning av suspekt nätverkstrafik.

* CSA 5.2 kan kontrollera mobila ändpunkter som bärbara datorer bättre genom att kräva en säker VPN-uppkoppling för användare som är utanför kontoret.

* Säkerhetshot som påverkar hela nätverket kan hanteras bättre genom en centraliserad hantering av CS-MARS. Mjukvaran gör en nätverksanalys och koordinerar sedan automatiskt med CSM som gör förändringar i regelverken i nätverket så att hoten kan stoppas från att spridas vidare.

Länk till mer information
Pressmeddelande:

http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_020507.html

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Håkan Nohre, systemingenjör
Cisco Sverige
Tel: 070-605 67 81
e-post: hnorhe@cisco.com

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Sverige
Tel: 08-685 90 82
e-post: dimalm@cisco.com