Cisco introducerar nya funktioner i sina ISR-routrar

Cisco har till dags datum sålt över två miljoner integrerade serviceroutrar. Nu introduceras nya funktioner, bland annat en modul för Wide-Area Application Services som innebär att nätverksinfrastrukturen enklare kan konsolideras vilket minskar kostnaderna.


Ciscos familj av integrerade serviceroutrar består av Cisco 800, 1800, 2800 och 3800 och är en av Ciscos mest sålda produkter genom tiderna.

Nu introducerar Cisco en rad nya funktioner som bland annat förbättrar möjligheten att konsolidera nätverksinfrastrukturen.

Bland annat släpps en modul för WAAS, Wide-Area Application Services, som innebär att fjärranvändare snabbare kan koppla upp sig mot servrar över ip-näten och få samma upplevelse som om servern stod lokalt. Det minskar behovet av IT-stöd på lokalkontor eftersom administrationen kan skötas centralt.

– Vi introducerar också ett helt nytt koncept för VPN där vi kombinerar fördelarna med IPsec-kryptering och intelligent IP-routing, säger Tomas Torlén, systemingenjör på Cisco i Sverige.

Routern kan därmed ta hand om all kryptering och transportera data över en rad olika WAN-miljöer. Detta passar bra för de företag och organisationer som använder MPLS och som vill kunna använda IPsec.

Andra nyheter är två servicemoduler för WAN-optimering respektive acceleration av applikationer.

Länk till mer information
http://newsroom.cisco.com/dlls/2006/prod_120406.html?CMP=ILC-001 (pressmeddelande)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Thomas Torlén
Cisco i Sverige
Tel: 070-605 90 77
e-post: ttorlen@cisco.com

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco i Sverige
Tel: 08-685 90 82
e-post: dimalm@cisco.com