Cisco lanserar lagringsväxel som växer med behoven

För små och medelstora företag lanserar Cisco Systems nu MDS 9124, en fast konfigurerad lagringsväxel som har all funktionalitet som finns i växlar för stora företag. Priset är dock anpassat för mindre företag som enkelt kan välja att utöka antalet portar med en aktiveringskod.


Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch som lagringsväxeln heter har upp till 24 stycken 4 Gbit/s-portar, men är ändå inte större än att den tar upp en 1U-plats i ett rack.

– Kunder kan välja mellan att använda åtta, 16 eller 24 portar och detta kan de göra genom att köpa en aktiveringskod vilket är smidigt för kunder som snabbt vill kunna lägga till kapacitet i sitt nät. Men bara för att växeln är riktad mot mindre företag har vi inte kompromissat med funktioner. Till exempel finns möjlighet att sätta upp virtuella SAN i växeln för kunder som vill ha flera separata lagringsnät i en och samma växel. Växeln stöder också uppgraderingar av mjukvara utan att störa trafikflödet. I övrigt har den alla funktioner som finns i våra stora lagringsväxlar i MDS 95XX-serien, säger Thomas Torlén, systemingenjör på Cisco i Sverige.

Länk till mer information:

http://www.cisco.com/en/US/products/ps7079/index.html (produktinformation)
För bildmaterial, kontakta Diana Malm, dimalm@cisco.com eller 08-685 90 82.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Torlén, systemingenjör
Cisco Sverige
Tel: 070-605 9077
E-post: ttorlen@cisco.com

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Sverige
Tel: 08-685 90 82
E-post: dimalm@cisco.com