Cisco storsatsar på bredband i Sverige

Cisco i Sverige satsar ytterligare på den expansiva bredbandsmarknaden och tillsätter en affärsutvecklare för området. Jonas Phragmén tillträder sin nya tjänst idag och kommer att ansvara för affärsutveckling inom stads- och fastighetsägarnät. Tjänsten som Business Development Manager Broadband är ny och är ett led i Cisco Sveriges ökade satsning på bredbandsmarknaden


– Svenska kunder vill ha snabbare bredband, till högre kvalitet och mer lättillgängligt, säger Sverker Hannervall, vd på Cisco Systems i Sverige. Nya tjänster på nätet för upplevelser och underhållning, exempelvis HDTV , Video-on-Demand och videotelefoni, kräver snabbare bredband. Framtidens konsumenter kommer inte att nöja sig med dagens kapacitet.

– Cisco är ledande och genom vår ökade satsning på stadsnät i Sverige vill vi skapa en stabil plattform som möjliggör för nästa generations tjänster över nätet, säger Sverker Hannervall.

Snabbväxande marknad I slutet av 2005 hade mer än 340 000 svenska hushåll tillgång till höghastighetsbredband (+100 Mbps), vilket placerar Sverige som nummer ett i Europa. Enligt PTS växer den svenska marknaden för höghastighetsbredband snabbt och enligt Ciscos prognoser kommer marknaden att växa med 15-25% per år de kommande tre åren.

Bildmaterial: http://www.cisco.com/global/SE/news/images.shtmlBildmaterial

För mer information, kontakta


Sverker Hannervall, vd
Cisco Systems Sverige
E-post: shannerv@cisco.com
Telefon: 070-605 90 06


Jonas Phragmén, Business Development Manager Broadband
Cisco Systems Sverige
E-post: jpragmen@cisco.com
Telefon: 070-605 90 26

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Systems Sverige
E-post: dimalm@cisco.com
Telefon: 08-685 90 82