Cisco för samman människor med Digital Media System

Cisco Systems lanserar en ny teknikkategori med produkter och tjänster som gör att organisationer kan använda video och ljud av hög kvalitet för att koppla samman kunder, anställda, partner eller studenter var de än befinner sig


Cisco Digital Media Systems heter den nya teknikkategorin som gör att skapandet, administrationen och utsändning av digital media kan införas på nya marknader. Tekniken tillåter nya spännande applikationer för kommunikation, om de så sker i realtid eller on demand.

Exempel på tillämpningar är att ett företag enkelt kan sända ett uttalande från VD till anställda som sitter på olika ställen i landet. Andra exempel är möjlighet för patienter och familj att få information om kommande operationer och behandlingar i form av en video som nås på en webbsida. Självklart kan också tekniken användas för online-utbildningar som sker live eller on demand.

– Under det senaste årtiondet har vi gått från transaktioner till interaktioner på nätverket. Cisco Digital Media Systems, i kombination med kraften i IP-nätverket, gör att organisationer kan gå över till en teknikmiljö där interaktioner mellan människor kan skapas och delas, säger Henrik Bergqvist, teknisk chef på Cisco Systems Sverige.

Cisco Digital Media System bygger på Ciscos Service-Oriented Network Architecture, SONA, ett ramverk som hjälper företag att förvandla sin existerande infrastruktur till ett intelligent informationsnätverk med stöd för nya tekniker som en tjänsteorienterad arkitektur, web services och virtualisering.

De tre produktlinjer som ingår i Cisco Digital Media System är:

* Cisco Digital Media Encoders. Cisco Digital Media Encoder 2000 är en enhet för studiobruk med stöd för flera kanaler medan den mindre portabla Cisco Digital Media Encoder 1000 har stöd för en kanal. Båda enheter har stöd för kodning i olika format, både för livesändningar och on demand.

* Cisco Digital Media Manager. Denna mjukvara administrerar och publicerar digital media och innehåller verktyg där användare kan lägga till och arkivera media, lägga till metadata och sökord, hantera arbetsflöde och schemalägga sändningar. Cisco Digital Media Manager integrerar med Cisco Application Networking Services för optimal driftsättning i hela nätverket.

* Cisco Video Portal. Gör att användare kan leta efter och titta på digital media. Det går att skapa spellistor och anpassade programguider. Det finns stöd för att se video i helskärmsläge och för administrativa bruk finns det också ett rapportsystem med möjlighet att ta fram statistik. Cisco Video Portal har stöd för formaten Windows Media, Real och Flash. Stöd för QuickTime och MPEG4 kommer senare i år.


Pressmeddelande
http://www.cisco.com/go/dms


Kontaktpersoner:

Henrik Bergqvist, teknisk chef
Cisco Systems Sverige
Tel: 08-685 90 40
e-post: hbergqvi@cisco.com


Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Systems Sverige
Tel: 08-685 90 82
e-post: dimalm@cisco.com

Om Cisco Systems
Cisco Systems är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos hård- och mjukvarubaserade produkter och tjänster används för att skapa Internetlösningar för kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett skillnader i tid och plats. Cisco firar 20 år av satsning på innovationer inom routing, ledarskap i branschen och socialt ansvar. Cisco grundades 1984 och har sedan dess vuxit till att bli ett av världens högst värderade och snabbast växande företag. Cisco har 37 050 anställda och omsatte 24,8 miljarder dollar under räkenskapsåret 2005. För mer information www.cisco.se