Cisco förenklar konsolidering med ny integrerad lösning

Cisco Systems lanserar idag en ny produktlösning för företag som vill centralisera infrastrukturen för server, lagring och backup. TCP-baserade applikationer får samtidigt en rejäl skjuts i prestanda.

Lösningen består av hårdvara och mjukvaran Cisco Wide Area Application Services (WAAS) och innebär att företagets servrar kan flyttas till ett och samma ställe med bibehållen säkerhet och förenklad hantering. – Allt fler företag med lokalkontor vill centralisera sina applikations- och filservrar. Den största tekniska utmaningen som finns med det är risken för dålig prestanda då allt mer trafik går över WAN, säger Thomas Torlén, systemingenjör på Cisco Systems Sverige. Med Cisco WAAS går det att ha en centraliserad infrastruktur när det gäller servrar, lagring och backup med skillnaden att tillgängligheten och prestanda i applikationer inte blir lidande.

– Genom att konsolidera kan företag spara både tid och pengar, säger Thomas Torlén. Med WAAS går det att lokalt arbeta med applikationer som finns centralt tack vare att enbart ändringar i dokumentet skickas över nätet, inte hela dokument. Detta ger också en fördel när det gäller säkerhet. Uppdateringar till antivirusprogram går även de genom WAAS vilket resulterar i att det går fortare för användarna att få ett uppdaterat virusskydd jämfört med att koppla upp sig mot huvudkontoret på traditionellt sätt.

Konsolideringslösningen kan tillsammans med Cisco Application Networking Services erbjuda stöd för tusentals lokalkontor och miljontals TCP-uppkopplingar med prestanda på upp till 16 Gbit/s. Lösningen är fullständigt genomskinlig för kundernas existerande nätverk och kan integreras med fördefinierade regler för nätverkssäkerhet och WAN-trafik.

Cisco lanserar också en nätverksmodul som kör WAAS-mjukvaran på Ciscos produkter i Integrated Services Routers-familjen, närmare bestämt 2800, 3700 och 3800 Series.

För existerande Cisco-kunder finns det ytterligare en fördel. WAAS är fullt integrerat med alla tjänster och funktioner i Cisco IOS vilket gör att IT-chefer får samma inblick, övervakningsmöjligheter och säkerhetsfunktioner i WAAS som i Ciscos övriga produkter och tjänster.

Den integrerade WAAS-enheten finns tillgänglig idag och kostar från 61 000 SEK och nätverksmodulen släpps senare i år och kostar från 30 000 SEK.

Länk till mer information:
Fullständigt pressmeddelande
Produktinformation
SEB ökar farten med Cisco WAFS

Kontaktpersoner:
Thomas Torlén,
Systemingenjör, lagringsnätverk
Cisco Systems Sverige
Tel: 070-605 9077

Diana Malm, PR-ansvarig
Cisco Systems Sverige
Tel: 08-685 90 82
E-post: dimalm@cisco.com